
Χωρίς να τσαλακωθούμε καθόλου, μεταφερθήκαμε στο wordpress!
Δυστυχώς για το google η οικονομική προσφορά από στελέχη του wordpress για την μεταφορά των atsalakoton ήταν υψηλότερη! Δείτε την νέα ατσαλάκωτη εμφάνιση!
Οι ηλικιωμένοι που πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα άτομα που έπιναν 8-14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα είχαν 37% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ωστόσο, σε όσους ξεπερνούσαν τις 14 μονάδες, ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος.
Η έρευνα του Wake Forest University παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ.Οι Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε δείγμα 3.069 ατόμων ηλικίας 75 και άνω. Στην έναρξη της εξαετούς έρευνας, οι 2.587 συμμετέχοντες δεν εμφάνιζαν καμία ένδειξη της νόσου, ενώ οι υπόλοιποι παρουσίαζαν ελαφρά μείωση των νοητικών ικανοτήτων τους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 523 εκ των υγιών εθελοντών εκδήλωσαν άνοια.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως κάπνισμα, κατάθλιψη και κοινωνική δραστηριοποίηση, και διαπίστωσαν ότι ένα έως δύο ποτά την ημέρα συνδέονταν με 37% χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας μεταξύ των υγιών συμμετεχόντων. Ωστόσο, σε όσους είχαν ήδη εμφανίσει σημάδια της νόσου, η κατανάλωση αλκοόλ συσχετίστηκε με επιδείνωση της ασθένειας.
Μεταξύ των εθελοντών, οι τέσσερις στους δέκα δεν έπιναν αλκοόλ, οι τέσσερις στους δέκα έπιναν έως 7 ποτά την εβδομάδα, ένας στους δέκα κατανάλωνε 8-14 ποτά και ένας στους δέκα έπινε περισσότερο από 14 ποτά την εβδομάδα.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί τον εγκέφαλο. Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Kaycee Sink, αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι, όπως οι ευεργετικές επιδράσεις του αλκοόλ στην καλή χοληστερόλη και η απελευθέρωση ακετυλοχολίνης, μίας χημικής ουσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της μνήμης.
Κάποιες ελπίδες αρχίζουν να φαίνονται για τους πληθυσμούς των ψαριών στις θάλασσες του πλανήτη, που χρόνια τώρα υποφέρουν από την υπεραλίευση και σταδιακά εξαφανίζονται.
Μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα, η πιο πλήρης μέχρι σήμερα, με τη συνεργασία θαλάσσιων βιολόγων και οικολόγων (πράγμα ασυνήθιστο μέχρι σήμερα, καθώς οι δύο κλάδοι βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη), διαπίστωσε ότι αποδίδουν σταδιακά τα μέτρα κατά της υπεραλίευσης και ότι πολλά θαλάσσια οικοσυστήματα δείχνουν πλέον σημάδια ελπιδοφόρας ανάκαμψης.
Τα διάφορα μέτρα (ποσοστώσεις, ζώνες απαγόρευσης, νομοθεσία για τα δίχτυα κ.α.) έχουν βοηθήσει τους αλιευτικούς πληθυσμούς να ανακάμψουν. Παρόλα αυτά, η έρευνα εφιστά την προσοχή ότι πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά που έχει γίνει μέχρι τώρα και δεν πρέπει να ανατραπούν αυτά τα μέτρα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πλειονότητα των αλιευτικών περιοχών έχει ακόμα προβλήματα μειωμένων πληθυσμών ψαριών και δεν διαθέτει σωστούς μηχανισμούς διαχείρισης της αλιείας.
Η διετής έρευνα, από 21 ειδικούς (με επικεφαλής τον Καναδό θαλάσσιο βιολόγο Μπόρις Γουόρμ του πανεπιστημίου Νταλουζί), δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science και κάλυψε τα θαλάσσια οικοσυστήματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.
Σύμφωνα με την μελέτη, το 63% των πληθυσμών ψαριών χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση για να μην καταρρεύσουν πλήρως στο μέλλον. Παρόλα αυτά, επισημαίνει ότι «οι ωκεανοί μας δεν είναι ακόμα μια χαμένη υπόθεση».
Στις μισές από τις συνολικά δέκα περιοχές αλιείας που εξέτασε η νέα μελέτη, διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης και εμπορικής αξιοποίησης, δηλαδή μειώθηκε το ποσοστό των ψαριών που αλιεύονται σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού που ζει σε αυτή την περιοχή.
Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά στα νερά της Ισλανδίας, της νότιας Αυστραλίας, του Καναδά και της Καλιφόρνιας. Αντίθετα, υπερβολική υπεραλίευση συνεχίζει να γίνεται στη Βόρεια και τη Βαλτική θάλασσα, καθώς και στο Βισκαϊκό κόλπο, δυτικά της Ισπανίας.
www.in.gr
Ωραία και η απόφαση να φτιάξουμε ένα blog πάρθηκε ξαφνικά μέσα σε μια συνομιλία στο msn, όσο ξαφνικά και απρόσμενα παίρνονται όλες οι αυθόρμητες αποφάσεις που ή θα βγάλουν σε κάτι καλό ή το πολύ πολύ να φάνε χωρίς λόγο λίγο από τον πολύτιμο (!) χρόνο μας!
Κίνηση πρώτη (ως σωστοί «ατσαλάκωτοι» internetakides): όλα στον κόσμο του Internet αρχίζουν και τελειώνουν από τη γνωστή σε όλους μας υπερδύναμη που ακούει στο όνομα GOOGLE .. Ξεκινάμε λοιπόν ένα search ψάχνοντας tips που θα μας βοηθήσουν να μην σπαταλήσουμε τζάμπα φαιά ουσία!
Και ορίστε τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας “How To Make a Successful Blog”:
- Κάνουμε comments σε θέματα άλλων bloggers με σκοπό να κοινωνικοποιηθούμε στην κοινωνία αυτή, προσδοκώντας μια πιο προσωπική επαφή με τους bloggers προκειμένου να μας πάρουν στα σοβαρά
- Βάζουμε tags στα κείμενα που ποστάρουμε, αυτό κάνει την πλοήγηση στο blog μας πιο εύκολη και λειτουργούν σαν keywords στο search τρίτων σχετικά με το θέμα που θίγουμε κάθε φορά. Το tagging ενδείκνυται ειδικά όταν τα θέματα που απασχολούν ένα blog είναι πολλά και διάφορα (όπως πρόκειται να κινηθούμε κι εμέις!)
- Χρησιμοποιούμε blogroll και βάζουμε πάντα links στα blog τα οποία μας εμπνέουν και μας αρέσει να διαβάζουμε. Αν κάποιος διαβάζει το δικό μας blog είναι πολύ πιθανόν να του αρέσει να διαβάζει και τα blog που αρέσουν και σε εμάς..
- Διευκολύνουμε την επικοινωνία δίνοντας κάποιο email όπου μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά ενεργοποιώντας τα comments για όλους ανεξεραίτως (πρέπει να είμαστε δεκτικοί στα θετικά comments όσο και στα αρνητικά)
- Σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση του λεγόμενου RSS feed (Really Simple Syndication). Είναι ένας τρόπος με τον οποίο κάποιος επισκέπτης μπορεί να διαβάσει το blog μας χωρίς ουσιαστικά να το επισκεφτεί αλλά μέσω τρίτων websites. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανότερο να βρεθούν μόνιμοι αναγνώστες!
- Και last but not least φυσικά ανανεώνουμε συχνά το περιεχόμενο του blog μας!
Αυτά μάθαμε λοιπόν σχετικά με τη δημιουργία ενός blog που ελπίζουμε να πετύχει. Κίνηση δεύτερη : δημιουργία, στήσιμο και τα υπόλοιπα έπονται..............!!!!!!!
Οποιαδήποτε βοήθεια, συμπλήρωση ή σχολιασμός είναι more than welcome ;-)
p.s. και μην μασάτε, εννοείται ότι τα αρνητικά comments θα σβήνονται μόλις τα πάρουμε χαμπάρι!!